Halaman

23 Jun 2011

Korang Penah?

eceeccee...memacam soklan kan sejak-sejak menenjak nih...
saja teringat nak tanya korang la..korang penah x?
time dalam toilet tadi *tak da tempat lain kot nak cari idea..hahaha* akak ada terfikir...

korang penah tak wat keputusan terbesar dan terisiko la bagi korang untuk masa depan korang?
*paham x soklan akak?..x faham angkat tangan tutop ketiak..hahahah*

keputusan kawin 2 memang besaq...tp dah mengeletaq nak kawin...so redha...kahkahkah
*nampak sangat kan galak x sangga...hahaha*

contoh la ek..dulu akak penah wat keputusan yang besar untuk menentukan masa depan akak..
lepas SPM, akak ada terima tawaran Kolej under MARA, tp akak wat keputusan akak tolak, akak masuk form 6...bukan apa, jauh, kesian mak ayah nak kuar banyak belanja..
*insaf 4 minit..masa ko kawin x fikir plak cm tuh...hahahah*

akak masuk form 6 selama 6 bulan..akak terima surat tawaran untuk ke Politeknik..
dapat plak Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin *dulu panggil poli pauh jer, bukan buah pauh*
akak dapat course Diploma Sains Kesetiausahaan..*ternganga kau dapat kos tuh...hamik kau, main isi lagi..dah dapat kos yang O pengetahuan*
akak wat keputusan nak amik course ni...akak cabar diri la....mak ayah akak pun setuju *dh dekat, mau x suka, tetiap minggu mkn nasi bundle*

keputusan yang akak amik 2 memang x sia-sia la...walaupun ada risiko untuk masa depan..
Alhamdulillah, akak dapat kerja dengan course yang akak amik, dapat bantu mak ayah akak..
sesekali kita kena amik risiko untuk tahu kebolehan kita, ye tak?

akak rindu masa poli...sangat rindu kawan kelas, kawan sebilik...
.*kesat-kesat hinggus..dah selesema*

-sekian-

1 ulasan:

shela abd rohman berkata...

aku pon penah uat keptusan yg berisiko jugakk ! :)